Голушко В. М., Рощин В. А., Линкевич С. А., Голушко А. В., Шевцова Е. Ф., Шваб Л. А. ЛАКТУМИН В РАЦИОНАХ ПОРОСЯТ-ОТЪЁМЫШЕЙ. Зоотехническая наука Беларуси. 2020;55(1):271-278.
1. Behavioural perspectives on weaning in domestic pigs. In: Pig Science / D. Fraser [et al.] // Progress in Pig Science / eds. J. Wiseman, M. A. Varley, J. P. Chadwick. - Nottingham, UK : Nottingham University Press, 1998. - P. 121-140.
2. Growth performance and intestinal microbial populations of growing pigs fed diets containing sucrose thermal oligosaccharide caramel / J. I. Orban [et al.] // J. Anim. Sci. - 1997. - Vol. 75. - P. 170-175.
3. Weaning - a challenge to gut physiologists / J. Lallès [et al.] // Livest. Sci. - 2007. - Vol. 108. - P. 82-93.
4. Nutrition of the neonatal pig // The neonatal pig: development and survival / J. R. Pluske, I. H. Williams, F. X. Aherne, ed. M. A. Varley. - Wallingford, UK : CAB International. - 1995. - P. 187-235.
5. Pluske, J. R. Factors influencing the structure and function of the small intestine in the weaned pig, a review / J. R. Pluske, D. J. Hampson, I. H. William // Livestok Prod. Sci. - 1997. - Vol. 51. - P. 215-236.
6. Sears, C. L. A dynamic partnership: celebrating our gut flora / C. L. Sears // Anaerobe. - 2005. - Vol. 11. - P. 247-251.
7. Fouhse, J. M. The role of gut microbiota in the health and disease of pigs / J. M. Fouhse, R. T. Zijlstra, B. P. Willing // Anim. Front. - 2016. - Vol. 6. - P. 30-36.
8. Influence of dietary components on development of the microbiota in single-stomached species / E. Bauer [et al.] // Nutr. Res. Rev. - 2006. - Vol. 19. - P. 63-78.
9. Kim, H. B. The pig gut microbial diversity: understanding the pig gut microbial ecology through the next generation high throughput sequencing / H. B. Kim, R. E. Isaacson // Vet. Microbiol. - 2015. - Vol. 177. - P. 242-251.
10. Williams, B. A. Fermentation in the large intestine of single-stomached animals and its relationship to animal health / B. A. Williams, M. W. A. Verstegen, S. Tamminga // Nutr. Res. Rev. - 2001. - Vol. 14. - P. 207-228.
11. Yirga, H. The use of probiotics in animal nutrition / H. Yirga // J. Prob. Health. - 2015. - Vol. 3. - P. 132.
12. Effects of probiotics in swine growth performance: a metaanalysis of randomized controlled trials / J. A. Zimmermann [et al.] // Anim. Feed Sci. Technol. - 2016. - Vol. 219. - P. 280-293.
13. Kjeldsen, N. Producing pork antibiotic growth promoters: the Danish experience / N. Kjeldsen // Adv. Pork Prod. - 2002. - Vol. 13. - P. 107-115.
14. Максимюк, Н. Н. Физиология кормления животных: теории питания, приём корма, особенности пищеварения / Н. Н. Максимюк, В. Г. Скопичев. - СПб : Лань, 2004. - 256 с.
15. FAO animal production and health paper No. 179. Probiotics in animal nutrition a production, impact and regulation / Y. S. Bajagai [et al.] ; ed. H. P. Makkar. - Rome : Food and Agric. Organ. UN, 2016. - 316 p.
16. Flickinger, E. A. Nutritional responses to the presence of inulin and oligofructose in the diets of domesticated animals / E. A. Flickinger, J. J. Loo, G. C. Jr. Fahley // Crit. Rev. Food Sci. Nutr., - 2003. - Vol. 43. - P. 19-60.
17. Коссе, А. Г. Эффективность применения лактулозосодержащих кормовых добавок при выращивании цыплят бройлеров / А. Г. Коссе // Тр. Кубанского ГАУ. - 2013. - № 6 (45). - С. 174-176.
18. Рокицкий, П. Ф. Биологическая статистика / П. Ф. Рокицкий. - Минск : Вышейшая школа, 1973. - 327 с.